Produžen pritvor osumnjičenima za otmicu mladića (18) iz Sremske Kamenice

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv trojice 20-godišnjaka, dok je postupak protiv maloletnog 17-godišnjaka odvojen.

09.03.2023. 15:21
  • Podeli:
srpska policija mup srbije (3)-6409923b84886.webp Foto: MUP RS

Četvorici osumnjičenih da su u početkom februara oteli N.T (18) iz Sremske Kamenice, produžen je pritvor.

Pritvor je produžen dvadesetogodišnjacima Radomiru M., Borivoju G. i Strahinji Bati Đ, kao i maloletnom 17-godišnjaku zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi mogli u kratkom vremenskom periodu da ponove krivično delo i zbog  načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

Osim za otmicu, Borivoj G. se tereti i za napad na više policajaca, a Strahinja Bata Đ. i za falsifikovanje isprave.

Nakon privođenja trojica punoletnih nisu izneli svoju odbranu i branili su se ćutanjem, pišu Novosti. 

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv trojice 20-godišnjaka, dok je postupak protiv maloletnog 17-godišnjaka odvojen.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom N.T. odredio status posebno osetljivog svedoka. Za otmicu je  predviđena kazna zatvora od pet do 18 godina.

Njih četvorica su uhapšeni 5. februrara u Novom Sadu, nakon intezivne potrage na području grada. Oni su, kako se sumnja, u noći između 4. i 5. februara, na ulici u Sremskoj Kamenici, kidnapovali osamnaestogodišnjeg mladića, a od njegove porodice su tražili otkup u iznosu od 200.000 evra, kako bi im sina vratili živog. Zahtevali su su da do pet sati  porodica sakupi traženu sumu, ili im sin neće biti živ.

Porodica je obavestila policiju koja je nekoliko sati pronašla otmičare i otetog mladića, nepovređenog.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()