Pronađeno 11. telo nestalog migranta u Drini: Dačić otkrio čiji su državljani žrtve utapanja

Pretpostavlja se da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska državljana, kao i jedan irački državljanin

23.08.2024. 16:44
  • Podeli:
migranti potraga drina tanjug-66c89f73d67e8.webp Foto: Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas na levoj obali reke Drine, na teritoriji Bosne i Hercegovine, pronađeno još jedno muško telo iregularnog migranta, što je 11. žrtva nesreće koja se dogodila kada su migranti pokušali da pređu iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

"U mestu Donje Bukovo na teritoriji Bosne i Hercegovine izvučeno je telo muškarca, iregularnog migranta, čime se tragičan bilans žrtava jučerašnje nesreće na Drini povećao na jedanaest i prema našim informacijama upravo toliko lica se vodilo kao nestalo", izjavio je Dačić, a saopštio MUP.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici MUP-a, forenzičari, preduzeli sve mere, radnje i postupke na osnovu kojih će vršiti identifikaciju žrtava. 

Pretpostavlja se da je među njima osam sirijskih državljana, dva egipatska državljana, kao i jedan irački državljanin.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Šabac, Uprave granične policije i ronioci Žandarmerije su i dalje na terenu i vršiće dalje pretrage.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno radi na identifikaciji i procesuiranju lica koja su organizovala i prevozila iregularne migrnate sa teritorije Srbije ka teritoriji Republike Srpske”, izjavio je ministar Dačić.

U noći između 21. i 22. avgusta oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je prijavljeno da se na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

Prema rečima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()