Proširena istraga protiv oca Uroša Blažića: Sumnja se da je masovnom ubici omogućio da dođe do oružja

Prema proširenoj istrazi, otac Uroša Blažića je nabavio veću količinu oružja koju je neobezbeđenu držao na tavanu

08.09.2023. 14:25
  • Podeli:
Uroš Blažić MUP Srbije-6454afb2cae39.webp Foto: MUP Srbije

Protiv Radiše Blažića, oca Uroša Blažića koji je počinio masovno ubistvo kod Mladenovca, Više javno tužilaštvo u Smederevu proširilo je istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Naredba o proširenju istrage prema okrivljenom Radiše Blažića je, kako se navodi, rezultat utvrđenih činjenica i prikupljenih dokaza u dosadašnjem toku istrage, a ovom naredbom stavlja mu se na teret da je nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, koju je potom držao neobezbeđenu na tavanu u kući u kojoj je živeo okrivljeni Uroš Blažić, njegov sin, čime mu je omogućio da dođe u posed tog oružja, između ostalog automatske puške i pištolja, koje je potom okrivljeni Uroš Blažić ristio prilikom izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, kada je lišio života devet lica i pokušao da liši života još ukupno trinaest lica.

Radiša Blažić je danas saslušan vezano za proširenje istrage. Protiv njega se od ranije već vodi istraga zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a od momenta hapšenja isti se nalazi u pritvoru. 

Takođe, u pritvoru se nalazi i ubica Uroš Blažić, protiv koga se vodi istraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, a i dalje se u prigvoru nalaze njihovi rođaci G. G. i B. G. zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()