Prva DNK analiza gotova: Stigli rezultati veštačenja auta kojim je udarena mala Danka

Do sada je analizirana polovina delova automobila

08.05.2024. 17:14
  • Podeli:
danka ilić banjsko polje bor foto una mup-661014cd66b28.webp Foto: UNA/MUP

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je stigao deo rezultata veštačenja delova vozila JKP "Vodovod" za koje se sumnja da je njime udarena dvogodišnja Danka Ilić u Banjskom polju 26. marta, nezvanično saznaje Kurir u ovom tužilaštvu.

"Prva DNK veštačenja iz Nacionalnog kriminalističko - tehnološkog centra u vezi sa slučajem nestale devojčie Danke Ilić, stigla su u Više javno tužalaštvo u Zaječaru. Na veštačenje je polato 50 delova automobila "fijat panda", a rezultati prvih izveštačenih tragova su stigli i na njima nije pronađen DNK devojčice. Međutim, tu nije kraj, očekuje se da će u narednim danima stići rezultati ostatka veštačenih predmeta. Praktično je do sada analizirana polovina, a ostala je još polovina",  kaže izvor Kurira.

Kako Kurir saznaje, određena veštačenja rade se i na Biološkom fakultetu u Beogradu i ti rezultati se još očekuju u ovom tužilaštvu.

Podsetimo, za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni su S.J. (50) i D.D. (50), radnici JKP Vodovod u Boru koji su, kako sumnja, devojčcu prvo udarili službenim automobilom, udavili, a zatim se rešili tela.

Potraga za Dankinim telom traje već 42 dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()