Pucnjava kod Leposavića: Osumnjičeni autom udario policajca, pa pobegao

Kosovska policija sumnja da je vozilo na KiM ušlo alternativnim putevima iz centralne Srbije

19.08.2023. 15:05
  • Podeli:
Kosovska policija Tanjug Dejan Simicevic-6472474640e2d.webp Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

Kod Jošanice u opštini Leposavić došlo je do razmena vatre između osobe osumnjičene za krijumčarenje robe i pripadnika Kosovske policije dogodila se na Severu Kosova.

Povređenih u pucnjavi nije bilo, dok je lakše telesne povrede zadobio službenik nakon što ga je, kako tvrde iz policije, nepoznata osoba udarila automobilom, javlja KoSSev.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kazao je za da su pripadnici pogranične policije pokušali da zaustave jedno vozilo, sinoć posle 22.00 časova kod Jošanice u opštini Leposavić.

Službenici su sumnjali da je vozilo ušlo na Kosovo alternativnim putevima iz centralne Srbije, te da se u njemu nalazila krijumčarena roba.

"On se nije zaustavio, udario je jednog policajca, a tada je došlo i do razmene vatre", rekao je Eljšani. Kako je naveo, u pucnjavi nije bilo povređenih, a policijski službenik na koga je naleteo automobil je zadobio lakše povrede.

Kosovska policija za sada nema informacije o osumnjičenom jer se, kako tvrdi Eljšani, vozač u međuvremenu udaljio, pa potom napustio vozilo i pobegao. Policija je zaplenila vozilo.

Eljšani ujedno nije imao saznanja o tome da li je i šta pronađeno u automobilu.

Podsetimo, pre nedelju dana na Severu Kosova, tj. kod Čečeva, na teritoriji opštine Zubin Potok, takođe se dogodila pucnjava kada su policijski službenici pokušali da zaustave grupu osoba osumnjičenu za krijumčarenje.

Tada je, međutim, uhapšeno pet osoba, četiri srpske nacionalnosti i jedan Albanac, dok je jedan od osumnjičenih pobegao sa lica mesta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()