Ranjavanje Srbina iz Zvečana: Jovanović operisan, Petković traži snimke ROSU

Milan Jovanović iz Zvečana ranjen je sinoć hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta

11.04.2023. 11:20
  • Podeli:
ranjenisrbin-milan jovanovic foto kancelarija za kim-6435265b567d6.webp Foto: Kancelarija za KiM

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da je kosovska policija ROSU sinoć kod Bistričkog mosta na putu Leposavić- Kosovska Mitrovica, pucala na Milana Jovanovića (1984), da je on u stanju šoka prebačen u KBC Kosovska Mitrovica gde je operisan i da je sada njegovo stanje stabilno.

"Razgovarao sam sa njegovom sestrom Nadicom i lekarima. Milanova rana je sa desne strane grudnog koša i par milimetara ga je delilo od toga da izgubi život", rekao je Petković za TV Prva i osudio ovaj napad.

On je naveo je da je Jovanović miran, porodični čovek, otac troje dece, taksista po zanimanju.

Na to što su iz kosovkse policije rekli da oni nisu pucali na Jovanovića, Petković je zapitao zašto onda neće da pokažu snimke sa kamera sa lica mesta. Podsetio je da je zabeleženo preko 300 incidenata od trenutka kada je Aljbin Kurti došao na vlast, a da je samo u poslednjih mesec dana 12 opljačkanih kuća.

"Tražio sam i prošli put od Dželjalja Svečlje da pokaže snimke, nije to hteo da uradi. Kurti ne želi mir, ne želi ništa od dogovorenog da sprovodi. Mi činimo sve što je do nas da sačuvamo mir, bezbednost, da Srbi i severno i južno do Ibra žive u miru", rekao je Petković.

Kosovska policija je saopštila da nije bila uključena u bilo koji slučaj pucnjave i da sprovodi intenzivnu istragu kako bi razjasnila slučaj.

Direktor bolnice u Mitrovici Zlatan Elek je naveo da je Jovanović zadobio povrede u predelu grudnog koša. Operisan je, zaustavljeno mu je krvaranje i prebačen je na odeljenje intenzivne nege sa, za sada, stabilnim parametrima.

Elek je naveo da je Jovanović u svesnom stanju i da je medicinskom osoblju koje je ga je primilo rekao da su na njega, dok je bio u vozilu u pokretu, pucali pripadnici specijalne jedinice policije na punktu kod Bistričkog mosta.

Prema rečima doktora Nikole Radojičića, dežurnog hirurga KBC "Kosovska Mitrovica", Milan Jovanović je nešto posle 22 sata primljen sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša.

"Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan. Zaustavljeno je krvarenje i on je trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinicu intenzivne nege na dalje praćenje", rekao je Radojičić.

Milan Jovanović je ranije izjavio da se na mestu na kojem je ranjen nalaze jedino pripadnici kosovskih specijalaca. Rekao je da se sve dogodilo kada se iz Leposavića vraćao kući.

"Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici, gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i osetio bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne verujem da ima bilo koga drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred, iskreno i nije mi bilo svejedno, uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gde su kola, ko me je doveo – pojma nemam", rekao je Jovanović.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()