Razbijena kriminalna grupa sa Balkana u Francuskoj i Monaku: Glavnu ulogu imao Srbin

Reč je o prekršajima za koje je propisana kazna od 10 godina zatvora.

12.10.2023. 10:50
  • Podeli:
policija_francuska_anadolija 1-64f99f73318aa.webp Foto: Anadolija

Vlasti Francuske i Monaka su saopštile da je razbijena međunarodna kriminalne grupa, poreklom sa Balkana, koja je delovala u tim zemljama.

U okviru operacije policije dve države, 3. oktobra je uhapšeno 17 osoba, nakon čega je optužnica podignuta protiv 11 ljudi, prenosi Figaro.

Oni se sumnjiče za trgovinu oružjem, drogom i pranje novca preko lažnih kompanija.

Reč je o prekršajima za koje je propisana kazna od 10 godina zatvora. Među članovima kriminalne grupe bili su i srpski državljani, navodi Parizjen.

List piše da su istražitelji otkrili da je glavnu ulogu u organizacionoj šemi kriminalne grupe imao Srbin B.V. „koji se hvalio da je ubijao i mučio ljude“.

Policija je, tokom pretresa, zaplenila dva pištolja, nešto više od 19.000 evra u gotovini, satove, kao i blindirani Audi A8.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()