Redakciji Tanjuga stigao zastrašujući mejl: "Vaši novinari će dobiti metak u potiljak kada kroče na Kosovo"

U mejlu se navodi smrtna pretnja svakom novinaru ove agencije

01.10.2024. 09:53
  • Podeli:
hibridni rat, tehnologija, internet, hakovanje, hakeri, hakerisanje, haker, sajber kriminal, hibridni napad, internet bezbednost - shutterstock-6633eed87d9f4.webp Foto: Shutterstock

 Novinska agencija Tanjug dobila je u ponedeljak na redakcijski mejl preteće pismo, koje je poslala osoba potpisana kao "Trim Bardhi", i u kojem se navodi da će svaki novinar agencije "dobiti metak u potiljak" kada kroči na tlo Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

"Vidimo da je u poslednje vreme vaša propagandistička, šovinistička i ratnohušačka mašinerija zvana 'Tanjug' postala sve agresivnija, koristeći šovinistički naziv 'AP KiM' za republiku Kosovo, u službi diktatora i ratnog huškača Aleksandra Vučića. Samo da znate da pratimo laži koje svakodnevno plasirate oko države Kosovo i Albanaca, kao što pratimo kretanje svakog novinara vaše pseudomedijske agencije na Kosovu. Budite sigurni da će neko od njih dobiti metak u potiljak sledeći put kada bude kročio na tlo republike Kosovo. Pratimo sve", navodi se u pretnji.

Povodom pretnji Tanjug je angažovao sve nadležne službe da reaguju.

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić izjavio je danas da su pretnje upućene novinarima Tanjuga stigle sa teritorije Albanije.

On je rekao da je već ustanovljeno odakle je došla poruka i da je uspostavljena  komunikacija i sa Majkrosoftom.

"Ono što danas radimo, pored aktivnosti sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Ministarstvom unutrašnjih poslova, jeste i obaveštavanje Evropske federacije novinara i drugih međunarodnih novinarskih organizacija, kako bi bili upoznati sa dešavanjima na teritoriji naše južne pokrajine, kada govorimo o položaju pripadnika srpskog naroda u tom kontekstu i o položaju i ugroženosti lične bezbednosti i novinara, kako onih na Kosovu i Metohiji, tako i onih iz beogradskih i drugih redakcija, koji odlaze povremeno zbog radnih zadataka na KiM", rekao je Ristić za Tanjug.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()