Roditelji nestale devojčice Danke ponovo u policiji: Bager ispred vikendice, novi momenti u istrazi

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

28.03.2024. 12:46
  • Podeli:
Tan2024-03-2711110542_7 bor danka ilic mup foto vladimir sporcic-660558a25c070.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, a prema informacijama sa terena, policija je blokirala prilaz vikend-kući na čijem području je poslednji put viđena mala Danka. Na licu mesta su i vatrogasci sa prikolicom, jer je kuća veoma stara. 

Kuća je u ruiniranom stanju, puna starih stvari i otpada, kao da je niko nije posećivao godinama.

U planu je da se potpuno raščisti prilaz pojati, uz pomoć velikih mašina i bagera. Vozila teške mehanizacije trenutno se nalaze na terenu, iako je broj pripadnika policije znatno manji nego pre dva dana. Traži se bilo kakav materijalni trag koji bi pomogao u pronalasku devojčice i otkrio sve okolnosti njenog nestanka.

Paralelno sa tim, pripadnici MUP ponovo pregledaju šahte i jame u pomenutom naselju. Sve to u cilju pronalaska materijalnih dokaza koji će pomoći u pronalasku Danke.

Iz borskog MUP-a oglasili su se povodom novonastale situacije nakon što je bager parkiran ispred pojate, međutim kako kažu i oni čekaju nove informacije sa terena.

Foto: MUP

"Kolege koje su na terenu su verovatno u gužvi i velikom poslu s obzirom na situaciju. Biro MUP-a je preuzeo posao i mi čekamo dalje informacije od njih" rekli su za Kurir iz borskog MUP-a.

Kako Kurir saznaje, u policiji se došlo do novih informacija, ali za sada nije precizirano o čemu je reč. Policija i Uprava kriminalističke policije rade svim snagama i sredstvima koja su im na raspolaganju kako bi potragu priveli kraju, stoga je od velike važnosti da svi akteri postupaju u skladu sa situacijom, a to isto važi i za građane.

"Istraga je obustavljena zato što je policija došla do novih saznanja, trenutno se ne može reći o čemu se radi, a čim bude moguće oglasiće se Ministarstvo unutrašnjih poslova", kaže izvor za Kurir.

Prema pisanju beogradskih medija, roditelji nestale Danke nalaze se ponovo u prostorijama policijske stanice, međutim još nema informacija da li to ima veze sa situacijom na terenu gde se trenutno pretražuje plac vikendice ili je reč o nastavku saslušanja koje je započeto juče. 

Devojčica Danka Ilić (2) iz Bora u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Ukoliko imate bilo kakve informacije odmah pozovite policiju na 192.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()