Saslušana žena koja je palila zastavu u Novom Sadu: Tužilaštvo traži pritvor - preti joj tri meseca zatvora

Iz tužilaštva navode da je događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo povreda ugleda Srbije.

23.09.2024. 15:07
  • Podeli:
braća hofman, prvo osnovno javno tužilaštvo, 12 nov 2023 - Antonio Ahel ATAImages-657ae58b93234.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se povodom događaja od 20. septembra, kada je žena M. M. u Partizanskoj ulici u novom Sadu skinula zastavu Srbije sa zgrade firme "Tehno-ferum", bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila. Iz tužilaštva navode da je događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo povreda ugleda Srbije, za koji preti kazna do tri meseca zatvora.

"U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičena M. M. je uhapšena, te joj je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnog dela. Nakon saslušanja osumnjičene, Više javnog tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoka i opasnosti da će ponoviti krivično delo", navode iz tužilaštva.

Kako dodaju, tužilaštvo će u, skladu sa zakonom, sprovesti postupak, u okviru kojeg će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()