Sin ubijenog kriminalca upucan u Zemunu: Ranjen Nemanja Bojović Hemija, vođa 'Zabranjenih'

Hemiju su bezbednosne službe označile kao vođu podmlatka "zemunskog klana"

18.01.2023. 08:40
  • Podeli:
Tan2022-12-2015292487_5 policija MUP Tanjug Vladimir Sporčić-63c7a2809f233.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Nemanja Bojović Hemija (35), sin ubijenog Gorana Bojovića Amonijaka, ranjen je sinoć u pucnjavi u Zemunu.

Bojović je bio u Zemunu u društvu drugara kada je maskirani napadač je prišao i zapucao na njega. Bojović je ranjen u noge, kao i prijatelj, a obojica su zatim prevezeni u Urgentni centar.

Inače, Hemiju su bezbednosne službe označile kao vođu podmlatka "zemunskog klana", a poznato je i da je on vođa grupe "Zabranjeni". 

Članovi ove kriminalne grupe iz Zemuna uhapšeni su 2008. godine zbog planiranja ubistva članova suparničkog klana. Takođe, Hemija je bio osuđen je na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja i razbojništava.

U akciji hapšenja pripadnika "novog zemunskog klana", kojim je rukovodio Bojović u oktobru 2008, zaplenjeno je 1,9 kilograma amfetamina i 13,6 grama marihuane.

Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, kada su kod njega nađeni kokain i spid.

Njegov otac Goran Bojović Amonijak likvidiran je 1992. godine kao istaknuti član srpskog podzemlja. Stariji Amonijak u mladosti je bio jedan od najperspektivnijih boksera, ali ga je život odveo na drugu stranu.

Godine 1990. je u jednoj kockarnici udario jednog momka pepeljarom u glavu. Nakon toga, drug tog dečka, ranio je Bojovića. Zatim je došlo do suđenja, čiji kraj Amonijak nije dočekao.

U njega su 1992. iz automobila napadači ispalili kišu metaka dok je bio u svom mercedesu. Mesec dana kasnije, ubijena su dva njegova najbolja druga rafalima ispaljenim iz crnog golfa.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()