Situacija gora nego što se mislilo: Ukupno 33 dece završilo na VMA zbog trovanja alkoholom

Među pijanima je bilo i mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi

15.02.2024. 17:41
  • Podeli:
Hitna pomoć Milos Tesic ATAImages-64e3231bbd524.webp Foto: Milos Tesic/ATAImages

Još sedmoro dece završilo je danas na VMA zbog trovanja alkoholom, što znači da je broj otrovane dece porastao na 33, piše Blic.

Podsetimo, sinoć je ukupno 26 dece dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

Posle toga na društvenim mrežama pojavila se informacija da su deca navodno otrovna špiritusom.

Povodom celog slučaja oglasili su se iz iz Višeg javnog tužilaštva, a stiglo je i saopštenje samog kluba.

Tužilaštva prikuplja podatke

Nakon saznanja iz medija da je tokom prošle noći u Vojno medicinsku akademiju (VMA) primljeno 12 dece u teškom alkoholisanom stanju, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja, posle čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca.

Klub: Privatna proslava

Ovim povodom upravo su se oglasili i iz kluba "Sinner":

"Klub Sinner je tokom sinoćne večeri bio iznajmljen za privatnu proslavu. Uprava kluba nema veze sa sinoćnjim događajima. Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja", navodi se u objavi na Instagramu.

Da je do trovanja alkoholom došlo saznalo se jutros, kada je doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković, govorio za RTS.

"To je ozbiljno stanje, zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju", rekao je dr Leković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()