Sprečena veća tragedija u školi na Vračaru: Nastavnici zaključali đake kada se začuo pucanj

Školski pedagog je potvrdio za Una televiziju da dečak nije bio problematičan

03.05.2023. 10:23
  • Podeli:

U Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru jutros oko 8 časova došlo je do pucnjave. Učenik (14) doneo je pištolj, koji je uzeo od oca u školu i u prizemlju škole smrtno ranio školskog čuvara, a sedmoro dece i nastavnica istorije prevezeni su u bolnicu sa prostrelnim ranama. 

Školski pedagog je potvrdio za Una televiziju da dečak nije bio problematičan.

Kako Una nezvanično saznaje nastavnici su čim su čuli prvi pucanj zaključali svoje kabinete, i time sprečili paniku među decom i veću tragediju.

Naime, svi nastavnici su zaključali kabinete i sva deca su bila zaključana dok nisu došli specijalci. 

Takođe, reporteri Une potvrđuju da je veći deo dece bio na bezbednom tokom pucnjave, a prema našim saznanjima pucnjava se odigrala u prizemlju škole, dok je veći broj dece bio na poslednjem spratu i samim tim nije bio u opasnosti.

Učenike, koji su još uvek u školi izvode razred po razred.

Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda. Takođe radi se na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Na mesto pucnjave stigao je i ministar prosvete Branko Ružić.

Specijalci, kao i veliki broj roditelja su i dalje na terenu, kao i psi za pronalaženje eksploziva.

Blokirana je ulica i veliki deo Vračara, od Slavije ka školi.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()