Srbe uznemirio incident: Kamenovana škola u Lipljanu

U Lipljanu je nekada živelo 5.000 Srba, sada ih je ostalo jako malo

27.09.2023. 11:04
  • Podeli:
Lipljan škola dopisništvo KiM Tanjug-6513ef70b5172.webp Foto: Dopisništvo KiM/Tanjug

Sinoć u 22:30 razbijena su stakla na prozoru zgrade osnovne škole "Braća Aksić" u Lipljanu, saznaje Tanjug u Privremenom organu ove opštine.

Pričinjena je materijalna šteta, a Srbe koji žive u gradu Lipljanu uznemirio je ovaj incident.

Takozvana kosovska policija je izvršila uviđaj.

Dopisništvo KiM/Tanjug

Osnovnu školu u Lipljanu pohađa 50 učenika. 

Deca ponedeljkom ne idu u školu zato što je to pijačni dan i gužva je u gradu, pa iz bezbednosnih razloga nastavu pohađaju subotom.

U Lipljanu je nekada živelo 5.000 Srba, sada ih je ostalo jako malo, a žive u blizini crkve posvećene Vavedenju Presvete Bogorodice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()