Srpski pilot teško ranjen u napadu na helikopter UN u Nigeriji

U napadu su ubijeni jedna humanitarka i jedan vojnik

18.11.2022. 15:07
  • Podeli:
UN helikopter profimedia-0649778743-1668780402078.webp Foto: Profimedia

Srpski pilot Boro Đukić (60) teško je ranjen u Nigeriji, kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao. Kako saznaje "Blic", Đukić je operisan, trenutno je u bolnici i u stabilnom stanju.

Prema saznanjima „Blic“, Vorld fud program (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo Đukić. 

Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji.

„Napadač, nigerijski vojnik, zapucao je iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom. Jedna humanitarka je ubijena, kao i jedan vojnik, a pilot Đukić je teško ranjen“, navodi izvor „Blica“.

Đukić je, prema saznanjima „Blica“, smešten u bolnicu u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše. 

Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

„I napadač, pripadnik oružanih snaga Nigerije, ubijen je tokom napada“, navodi izvor „Blica“.

Bora Đukić, pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()