Srpsko tužilaštvo učestvuje u slučaju nestale Ane Knežević: Ispitani svekar i svekrva, vršen i pretres

Istragu o nestanku Ane Knežević vode Vlade SAD i Kraljevine Španije

16.06.2024. 12:06
  • Podeli:
ana knežević AP PhotoManu Fernandez via Tanjug-65dddd457d91e.webp Foto: AP PhotoManu Fernandez via Tanjug

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu sarađuje sa Nacionalnom policijom Španije i američkim Federalnim istražnim biroom (FBI) u slučaju američke državljanke Ane Knežević, za koju se veruje da je najpre oteta, a potom ubijena, rekao je danas glavni javni tužilac VJT-a Nenad Stefanović.

On je za Blic rekao da to tužilaštvo postupa po zamolnicama Vlade SAD i Kraljevine Španije koje vode istrage o ubistvu Ane Knežević, protiv njenog supruga Davida Kneževića

Stefanović je objasnio da VJT u Beogradu zajedno sa pripadnicima MUP Srbije, u skladu za Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, kao i kolegama iz Španije i SAD prikuplja neophodne dokaze protiv osumnjičenog, koji bi mogli da rasvetle slučaj nestale žene.

"U Beogradu su do sada već obavljeni pretresi prostorija, ispitano je više svedoka, među kojima su i roditelji osumnjičenog, zatim lica iz rentakar agencije iz koje je Knežević iznajmio automobil kojim se, kako se sumnja, odvezao do Španije.Takođe su prikupljeni dokazi o njegovom kretanju i telefonskim komunikacijama, koji će biti prosleđeni kolegama iz inostranstva", rekao je on.

Podsetimo, Ana Knežević, udata za Srbina Davida, nestala je u Španiji u februaru ove godine.

Policija je došla do određenih dokaza koji ukazuju na to da je Knežević dan nakon nestanka Ane bio u Španiji, ali i do određenih poruka koji ukazuju na to da je povezan sa njenim nestankom. 

Ana i David, inače srpski državljanin, razveli su se još prošle godine, a ono oko čega su se sporili jeste imovina koji su posedovali, a koja se procenjuje na 15 miliona dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()