Strava i užas na suđenju Belivuku: Hrvatin detaljno opisao otmice i ubistva četvorice muškaraca

Hrvatin, kako tvrdi, nije učestvovao u samom ubistvu Veličkovića, ali mu je Miljković ispričao da se Veličković "dobro držao"

23.10.2024. 18:01
  • Podeli:
sudjenje_veljko belivuk_Tanjug-1666184586974.webp Foto: MILOS MILIVOJEVIC/TANJUG

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin danas je, u nastavku suđenja grupi Veljka Belivuka, detaljno opisao otmicu i ubistvo Gorana Veličkovića 3. avgusta 2020. godine. Hrvatin je najpre priznao da je on postao član grupe čije su vođe Belivuk i Marko Miljković i da ga je sa njima spojio Miloš Budimir.

On je naveo da je Gorana Veličkovića grupa namamila preko njega, a preko kupovine dva pištolja, tako što je Hrvatin ponudio Veličkoviću oružje koje navodno prodaje njegov drug, koga je preko Skaj aplikacije glumio Miljković.

Veličković je pristao da kupi pištolje i dogovorio da se sastane sa Hrvatinom 3. avgusta 2020. godine, kada ga je Hrvatin pokupio automobilom i odveo u njive u blizini Vrčina i gde su ga savladali pripadnici ove grupe i odvezli u kuću u Ritopeku.

Hrvatin, kako tvrdi, nije učestvovao u samom ubistvu Veličkovića, ali mu je Miljković ispričao da se Veličković "dobro držao" i da je pitao za Hrvatina, za kog su rekli da su njega "već rešili".

Kako je naveo Hrvatin, Miljković se dopisivao sa Veličkovićevog telefona sa Filipom Koraćem i pojedinim navijačima, odnosno predstavljao se kao Veličković, ali je dodao da je Korać brzo shvatio da se ne dopisuje sa Veličkovićem, nakon čega mu je Miljković posao fotografiju ubijenog Veličkovića.

Hrvatin tvrdi da je njemu za to ubistvo bilo obećano 20.000 evra, međutim dobio je od Belivuka 10.000 evra, a ostatak je podeljen pripadnicima grupe koji su učestvovali u ubistvu.

On je sklopio sporazum sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja je zajedno sa pripadnicima grupe počinio.

U nastavku suđenja Hrvatin je detaljno opisao i kako su pripadnici grupe oteli i ubili Lazara Vukićevića, Nikolu Mitića i Zdravka Radojevića. 

Pričajući o otmici i ubistvu Nikole Mitića, Hrvatin je rekao da su vođe grupe imale informaciju da ih Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac, pripadnici suparničke grupe opserviraju i prate, zbog čega su tog 9. avgusta 2020. godine odlučili da prate Belivukov i Miljkovićev automobil, kako bi utvrdili da li neko ide za njima.

Ubzo su primetili crnu "hondu" i momka koji ga je vozio oteli i odveli u prostoriju na FK Partizan, a ubrzo ga odvezli u kuću u Ritopeku, gde je Mitić i ubijen.

Hrvatin tvrdi da mu je Mitić rekao da je Belivuka i Miljkovića pratio za Vukićevića i da je za to dobio par hiljada evra.

Kako je Hrvatin ispričao, sledećeg dana kada je ušao u skrivenu prostoriju u kući u Ritopeku, gde je bilo Mitićevo telo, koje su oni, kako je Hrvatin detaljno opisao, najpre isekli u delove i samleli ih u industrijskoj mašini, a potom ostatke prosuli u reku.

Hrvatin je rekao da su Belivuk, Miljković i Nebojša Janković nekolikoi dana pre ubistva Vukićevića otišli u Crnu Goru gde su oteli Mileta Radulovića, zvanog Kapetan i sa njegovog telefona su pokušali da namame Šarca, koji je odustao, dok su Vukićevića namimili pričom da su zarobili Belivuka i da treba da ide da ga muči.

Vukićevića je u kuću dovezao Nemanja Đurić, a sam Hrvatin kako je naveo nije učestvovao u tom ubistvu, ali mu je Marko Budimir preneo da je Vukićević prilikom ulaska u dvorište izvadio pištolj i opalio, posle čega su ga priapdnici grupe savladali i pretukli.

Prema Hrvatinovim rečima, plan je bio da Vukićević bude živ dok se ne vrate Belivuk i Miljković iz Crne Gore, ali je on ubijen tad, 14. oktobra 2020. godine.

Zdravka Radojevića su pripadnici grupe, prema Hrvatinovim rečima, oteli i ubili jer je pretio da će ubiti Marka Budimira, a ukoliko njega ne uspe, onda će mu ubiti ženu i dete.

Pošto su ga oteli, u kući u Ritopeku su ga naterali da napuni jedan pištolj, koji su kasnije iskoristili kako bi lažirali pucnjavu na Marka Budimira, posle Radojevićevog ubistva.

Radojevića je, kao tvrdi Hrvatin, ubio Belivuk jednim udarcem sekire u vrat, a potom su isekli telo i ostatke prosuli u reku.

Hrvatin je rekao da je čuo da su pripadnici grupe jedan od Radojevićevih automobila prodali na KiM ili u AlbanijI, i dodao da su njemu za to ubistvo obećali isplatu od 10.000 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()