Suđenje Blažićima: Članovi porodica ubijenih i ranjenih u masakru kod Mladenovca stigli u sud

Blažići su u sredu prvi put javno izneli odbranu, dok su juče počela ispitivanja oštećenih

23.08.2024. 09:51
  • Podeli:
suđenje blažićima - 23 avg 2024 - foto UNA-66c83f4244a7a.webp Foto: UNA

U Specijalni sud u Beogradu stigli su članovi porodica ubijenih i ranjenih u masakru kod Mladenovca, gde danas treba da svedoče u nastavku suđenja Urošu Blažiću optuženom za ubistva. Oni su ušli u zgradu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, gde se suđenje održava dok ovaj predmet sudi Viši sud u Smederevu. 

Oštećeni su na sebi imali crne majice na kojima je ispisan datum 4. 5. 2023. sa porukom “Živite”. Stražari su ih sproveli u publiku, odakle će pratiti današnje suđenje.

Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić su sprovedeni iz pritvora Specijalnog suda u koji su premešteni tokom vikenda ili u ponedeljak iz pritvora u Smederevu, gde su od hapšenja 4. maja prošle godine.

Blažići su u sredu prvi put javno izneli odbranu, dok su juče počela ispitivanja oštećenih, što će se nastaviti danas. Pripremno ročište u ovom predmetu održano je krajem jula u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu, a zbog veličine sudnice samo četvoro oštećenih je moglo da prisustvuje.

Prethodno je u maju pripremno ročište prekinuto čim su opetuženi uvedeni u sudnicu Višeg suda u Smederevu jer su porodice ubijenih i ranjenih nasrnuli na njih. 

Predsednica Vrhovnog suda je početkom avgusta donela odluku da se suđenje održi u najvećoj sudnici u zgradi Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, odnosno u Specijalnom sudu.

Ova sudnica podeljena je na tri dela rešetkama i debelim staklom. U prvom delu će sedeti sudija, tužioci i advokati i oni će biti rešetkama i staklom odvojeni od Blažića. Treći deo sudnice je predviđen za publiku, gde će sedeti oštećeni.

U ovom sudu novinari mogu da prate suđenje iz medija centra, putem video prenosa, potpuno odvojeni od sudnice.

Uroš Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba. Njegov otac Radiša Blažić je optužen zbog oružja koje je pronađeno u njegovoj kući. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()