Suđenje grupi Belivuk-Miljković: Optuženi nastavili iznošenje primedbi na iskaze okrivljenih-saradnika

Na prethodna dva suđenja Belivuk je iznosio primedbe, a nakon što završe optuženi sa primedbama, očekuju se iskazi oštećenih u ovom postupku

27.06.2023. 16:44
  • Podeli:
Veljko Belivuk_hapšenje_Foto Profimedia-63d3ca92f3248.webp Foto: Profimedia

U Specijalnom sudu u Beogradu iznošenjem primedbi na iskaze okrivljenih-saradnika, nastavljeno je suđenje organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

Sudija je Belivuku dozvolila da završi iznošenje primedbi, na šta je on rekao da neće danas završiti nego će to što je planirao ispričati u završnim rečima, jer danas nije pripremio taj papir i, kako je dodao, nema danas smisla, jer mu je ostala samo još jedna strana i onda se gubi smisao.

Optuženi Aleksa Stošić je počeo sa iznošenjem primedbi, te je detaljno upoređivao iskaze okrivljenih-saradnika, tvrdeći da su naučeni od strane tužilaštva šta treba da pričaju.

Stošić je uporedio da su, tokom priče o otmici Nikole Mitića, tri okrivljena-saradnika različite stvari rekli za njega, dok on negira svoje učešće u toj otmici.

Kazao je i da se dokaz tužilaštva, odnosno bazne stanice koje su Stošića locirale u Bulevaru Arsenija Čarnojevića, ne poklapa sa iskazima okrivljenih-saradnika.

Sledeći je primedbe počeo da iznosi Miloš Budimir, koji je kazao da je Lalić lagao da je Miloš Budimir nakon ubistva Ljubomira Lainovića dobio njegov blindirani automobil marke "bmv".

Tužilac je kazao da je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić 14 radnih sati imao slobodno izlaganje, a da je odgovarao na pitanja 36 radnih sati.

Na prethodna dva suđenja Belivuk je iznosio primedbe, a nakon što završe optuženi sa primedbama, očekuju se iskazi oštećenih u ovom postupku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()