Suđenje instruktoru jahanja za silovanje: Oštećena ispričala kako je napastvovao kad je imala 15 godina

S.P. je inače sedma oštećena odnosno poslednja koja je svedočila u ovom postupku

20.03.2024. 13:53
  • Podeli:
nasilje shutterstock-645cf60621902.webp Foto: Shutterstock

U Višem sudu u Beogradu danas je svedočenjem oštećene nastavljeno suđenje Milošu Đukiću (69), optuženom da je počinio više krivičnih dela silovanja i polnog uznemiravanja nad polaznicama škole jahanja od kojih su neke bile maloletne.

Danas je oštećena S.P. ispričala da je počela da trenira jahanje u tom klubu krajem 2020. godine, dok je prva neprijatna situacija, kako tvrdi, bila tokom leta 2021. kada je češće dolazila. 

Naglasila je da se dešavalo da je, dok se penje na konja, Đukić dodiruje po zadnjici i unutrašnjem delu butina. Oštećena, koja ima status posebno osetljivog svedoka i koja je svedočila iz posebne prostorije putem video linka, detaljno je opisala kako je tog leta, kada je imala 15 godina, ušla kod njega u sobu da ga pitala kog konja će jahati, kada ju je on zagrlio i počeo rukama da prelazi preko njene zadnjice. 

U septembru iste godine, kako je navela oštećena, bili su sami u šumi, jer je ona učila da preskače prepone, i u jednom trenutku ju je on uzeo za kacigu, privukao i poljubio u usta. 

Oštećena tvrdi da je tad stisnula usta, ali da je osetila njegov jezik, nakon čega joj je on rekao: "Sad jaši, posle ću te vaćariti".

Nakon ovog događaja, ona se rasplakala, a Đukić joj je rekao da dođe još jednom da je poljubi što je ona odbila, dok joj je on zapretio da će je prebaciti na drugog konja. Oštećena je nedelju dana kasnije, kako je ispričala, pala sa konja, a kada je to rekla Đukiću on je vikao na nju i rekao joj da ide da hrani konje. 

Ubrzo je došao kod nje da je pita da li je dobro i počeo da je dodiruje po glavi, ali ju je drugarica povukla sa strane jer je, kako je rekla oštećena, i ona imala slične situacije, pa joj je pomogla. Đukić je negirao ove tvrdnje i naveo da ju je poljubio u kaiš od kacige, a ne u usta, dodajući da oštećena S.P. nikada nije dobro jahala. 

Branioci su na kraju suđenja tražili ukidanje pritvora uz obrazloženje da su ispitane sve oštećene i ukazujući na Đukićevo teško zdravstveno stanje, što je sudija odbila i zakazala sledeće suđenje za 8. maj, za kada su pozvani svedoci.

S.P. je inače sedma oštećena odnosno poslednja koja je svedočila u ovom postupku. 

Đukić je početku suđenja rekao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, te je dodao da nije tačno da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da devojke koje su ga prijavile "nisu u pravu".

Optuženi je na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost, na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe, rekao da nije kriv. Optužen je za krivična dela - silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela. Uhapšen je sredinom septembra 2022. godine i od tad se nalazi u pritvoru.

On se sumnjiči da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja. Sumnja se da je u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.  

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()