Suđenje za ubistvo u Belvilu prekinuto posle 15 minuta, optuženi se onesvestio u sudnici

Optuženi Lazar Tejić je rekao da mu se možda slošilo zbog pritiska, ali i da se ne oseća dobro zato što mu je majka došla na suđenje za ubistvo koje je počinio

27.07.2023. 11:59
  • Podeli:
viši sud u beogradu palata pravde-63d7c63e15bc6.webp Foto: Viši sud u Beogradu

U Višem sudu u Beogradu danas je za 7. septembar odloženo suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Suđenje je prekinuto nakon 15 minuta jer se optuženi Lazar Tejić, nakon što je rekao da se ne oseća dobro, srušio pored govornice u sudnici. Straža i prisutni su mu pomogli da ustane i doneli mu vodu da se umije i pije.

Tejić je rekao da je do juče pio antibiotike, kao i da mu se možda slošilo zbog pritiska, ali i da je pokušao da prati suđenje zbog čestih odlaganja. On je spomenuo da se ne oseća dobro i zato što mu je majka došla na suđenje, a treba da se prikaže snimak ubistva koje je počinio.

Na početku suđenja advokat optuženog Filipa Ivanovića, Stefan Jokić se osvrnuo na preciziranu optužnicu tužilaštva kojom se Ivanović umesto krivičnog dela pomaganje u teškom ubistvu, tereti za krivično delo pomoć učniocu nakon izvršenja krivičnog dela, i rekao da odbrana osporava činjenične navode tužilaštva tvrdeći da nema dokaza da je njegov branjenik počinio ovo krivično delo.

Jokić je istakao da nema dokaza da je Ivanović bio u kontaktu sa ostalim optuženima, kao i da nije uhapšen sa njima jer su uhapšeni na različitim mestima.

Ivanović se takođe javio i rekao da mu nije jasno zašto 33 meseca boravi u pritvoru kada nema nikakve veze sa optuženima. Na sledećem suđenju trebalo bi da se pregledaju snimci sa sigurnosnih kamera.

Apelacioni sud je u martu ukinuo pritvor i Bojanu Kovačeviću, očuhu Lazara Tejića koji se tereti kao direktni izvršilac ubistva.

Optuženom Ivanu Nikčeviću je Apelacioni sud ukinuo pritvor 16.decembra prošle godine, dok se Ivanović, Tejić i Dušan Kokoruž nalaze i dalje u pritvoru.

Tužilac je na jednom od prethodnih suđenja podelio prisutnima preciziranu optužnicu, kojom se optuženom Ivanoviću umesto krivičnog dela pomaganje u teškom ubistvu, stavlja na teret pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Nikčević i Dušan Kokoruž.

Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.  

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva. Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio.  

Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

"Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih", istaklo je ranije tužilaštvo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()