Svedočili glumica i scenarista: Ispitivanjem očevidaca nastavljeno suđenje Draganu Bjelogrliću

Ispitani su očevici događaja, glumica Jovana Stević i pisac i scenarista Vladimir Kecmanović

29.05.2024. 15:44
  • Podeli:
dragan bjelogrlić, 29 maj 2024 - F.S. ATAImages-66573098d9f7b.webp Foto: F.S./ATAImages

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje reditelju i glumcu Draganu Bjelogrliću, optuženom za nasilničko ponašanje prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021.godine niškom hotelu "Ambasador".

Na današnjem suđenju ispitani su očevici događaja glumica Jovana Stević i pisac i scenarista Vladimir Kecmanović, koji su te noći bili u društvu Antonijevića.

Stević, koja je uoči napada sedela pored oštećenog, navela je da je u jednom trenutku perifernim vidom uočila Bjelogrlića kako im prilazi, zamahuje i udara Antonijevića u predelu lica, a ubrzo ga udara još nekoliko puta.

Objasnila je da je njen utisak da su udarci bili zatvorenom šakom, dok je rekla da se drugog sukoba ne seća.

Kecmanović je opisao trenutak udarca, navodeći da je i njemu po zamahu izgledalo da je Bjelogrlić pesnicom udario Antonijevića, ali samu pesnicu nije zapazio, kao i da je nakon prvog udarca usledilo još nekoliko, dodajući da je optuženi tokom prvog udarca pitao Antonijevića "zašto me provociraš".

Sukob je prekinut, ali su optuženi i oštećeni ponovo došli u kontakt, pali na pod i nastavili konflikt, rekao je Kecmanović.

Bjelogrlićevi advokati su stavili primedbe na iskaze svedoka tvrdeći da imaju selektivno sećanje, odnosno da se ne sećaju postupanja Bjelogrlića, već samo Antonijevića, kao i da njihova sećanja proizilaze iz snimka, a ne samog događaja.

Sledeća dva ročišta su zakazana za 15. i 16. jul kada su pozvani Nebojša Ćetković, Katarina Radivojević, Maksa Ćatović, Marko Gvero i Marko Živković.

Bjelogrlić je u svojoj odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama, te da je sukob u Nišu posledica toga.

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra 2021. godine sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvrsenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()