Teror na Kosmetu: "Prebijanje Subotića dokaz da Priština protiv Srba primenjuje gestapovske metode"

Naglašava se da će Srbija nastaviti da metodično evidentira sve napade na Srbe, jer odgovorne će morati da sustigne pravda

26.10.2024. 12:03
  • Podeli:
takozvana kosovska policija, kosovska mitrovica - 1 sept 2024 - foto Tanjug Tanjug video - 1-66d562e772905.webp Foto: Tanjug/Tanjug video

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da sinoćno prebijanje Srbina iz Kosovske Mitrovice Miloša Subotića u policijskoj stanici iznova potvrđuje da Priština protiv pripadnika srpskog naroda sada već rutinski primenjuje gestapovske metode zastrašivanja i nasilja.

U saopštenju Kancelarije se ističe da su prekomerna upotreba sile i policijska tortura odavno svakodnevica na severu AP KiM i da je jasno da akti nasilja i torture nad Srbima imaju samo jedan cilj - zastrašivanje u funkciji proterivanja i etničkog čišćenja severnog dela pokrajine.

Naglašava se da će Srbija nastaviti da metodično evidentira sve napade na Srbe, jer odgovorne će morati da sustigne pravda.

Kancelarija ukazuje da je međunarodno prisustvo na AP KiM  dužno da, u skladu sa međunarodnim pravom i propisima koji bi trebalo da se primenjuju na terenu, spreči torturu nad Srbima i sve otvorenija kršenja ljudskih prava srpskog naroda.

"Predstojeće sedmice će pred Savetom bezbednosti UN biti razmotren novi šestomesečni izveštaj UNMIK-a o situaciji na Kosovu i Metohiji, a Srbija će i ovu priliku iskoristiti da pažnju svetske javnosti skrene na sve vidove fizičkog i pravnog nasilja koje nad Srbima sprovodi režim Aljbina Kurtija", navedeno je u saopštenju.

Pripadnici tzv. kosovske policije pretukli su noćas u policijskoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice Miloša Subotića.

Subotić je ispričao da je brutalno pretučen, a da mu nije rečeno zbog čega je priveden.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()