Terorista Miloš Žujović je unuk srpskog političara, velikog prijatelja Arčibalda Rajsa

Napadač je juče oko 11 časova teško je samostrelom povredio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića

30.06.2024. 09:13
  • Podeli:
miloš salahudin žujović, 29 jun 2024 - TANJUG OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE-66802c389bf3c.webp Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Terorista Miloš Žujović (25) koji je teško ranio pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade potomak je slavnog političara Alekse Žujovića.

Terorista Miloš Žujović koji je preuzeo versko ime Salahudin, juče oko 11 časova teško je samostrelom povredio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića.

Teško povređeni Jevremović je u samoodbrani pucao i neutralisao Žujovića. Policija je posle toga uhapsila još jednu osobu, a pretpostavlja se da će ih biti i više.

Miloš Žujović ili Salahudin živeo je u Mladenovcu s roditeljima.

"On je jedinac i znam ga kao dete. Obrukao je naše slavno prezime i potomka Aleksu Žujovića, koji je bio srpski političar. Aleksa je upamćen po tome što je njegov glas presudio na sednici srpske skupštine na Krfu da se vojska odmori i da krene u kontraofanzivu. Arčibald Rajs, veliki prijatelj Srba, je u svojoj knjizi pomenuo da je jedino Aleksa Žujović svoga sina poveo u rat. Aleksa i Arčibald su bili prijatelji.... sve nas je obrukao" rekao je rođak ubijenog teroriste za Informer i dodao:

"Miloš je živeo sa roditeljima. Nešto se ne sećam da je imao neko društvo. Nisam sa njima bio u kontaktu poslednjih 10 godina", objasnio je sagovornik beogradskog medija.

Poslanik Aleksa Žujović

Aleksa Žujović, bio je narodni poslanik za srez Kosmajski 1903-1927,  predsednik opštine Nemenikuće,  učesnik svih ratova od 1912. do 1918, u skupštini na Krfu 1917. poslednji je glasao i svojim glasom prevagnuo da se rat nastavi. Uživao je veliko poverenje dinastije Karađorđevića, preminuo je gde je i rođen - u Maloj Vrbici pod Kosmajem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()