Tužilaštvo o trovanju u "Magni": Preduzete mere u cilju otkrivanje uzroka

U fabrici Magna u prošlu sredu je prvi put došlo do trovanja isparenjima lepka kada se ukupno 105 pacijenata javilo sa simptomima trovanj

24.01.2024. 20:21
  • Podeli:
hitna pomoć, kragujevac, 4 okt 2023 - foto Tanjug Nebojša Raus (1)-655b0f5891b5c.webp Foto: Tanjug/Nebojša Raus

Povodom trovanja radnika u fabrici "Magna" u Aleksincu, Osnovno javno tužilaštvo u tom mestu saopštilo je da su odmah preduzete radnje i mere u cilju otkrivanja uzroka trovanja.

Tužilaštvo saopštava da su zbog slučaja trovanja u Alkesincu, uključene policija, inspekcije-sanitarna, veterinarska i inspekcija rada, Uprava za vanredne situacije, te da su uzete izjave od relevantnih aktera događaja, kao i da je naložena toksikološka analiza krvi.

"Merenje i ispitivanje vazduha u hali obavio je posle prvog incidenta Institut za kvalitet radne i životne sredine '1. maj' iz Niša i nije utvrdio prisustvo otrovnih isparenja, a posle drugog incidenta Institut za javno zdravlje Novi Sad-Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika", podseća aleksinačko tužilaštvo.

Ističu da se rezultati tih analiza očekuju u narednom periodu, s tim "da su danas ponovo izvršili dodatna uzorkovanja na licu mesta, imajući u vidu rezultate analiza uzoraka uzetih 20. januara, posle drugog incidenta".

O novim saznanjima Tužilaštvo će, navode, blagovremeno obavestiti javnost, vodeći računa da se ne ugrozi istražni postupak, prenosi RTS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()