U Specijalnom sudu nastavak suđenja Dijani Hrkalović

Tužilaštvo traži da Hrkalović dobije kaznu zatvora od pet godina.

20.02.2023. 10:51
  • Podeli:
Dijana Hrkalović_Specijalni sud_Foto Tanjug Vladimir Šporčić-63cec99a9cea2.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a koja je optužena da je zloupotrebom svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca, stigla je danas oko 9.50 časova u Specijani sud gde se nastavlja suđenje njoj i dvojici bivših policajaca.

Danas bi trebalo da se pusti audio i video zapis operativne obrade "Kroše" kojom je bio obuhvaćen i Darko Elez. 

Sve troje, Hrkalović i dvojica bivših policajaca su ranije negirali krivicu.

Hrkalović se tereti da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.    

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.  

Sve navode krivičnih prijava protiv nje Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.    

Tužilaštvo traži da Hrkalović dobije kaznu zatvora od pet godina. 

Hrkalović je u Specijalni sud stigla sama, sa slobode, pošto joj je 6. juna prošle godine sud ukinuo kućni pritvor sa elektronskim nadzorom pod kojim je bila od 31. marta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()