Ubica iz Mladenovca policiji otkrio motiv masakra

Predsednik je u današnjem obraćanju rekao da ubica iznova i iznova ponavlja samo jednu reč

05.05.2023. 11:53
  • Podeli:
policija tanjug OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE-6454d0e980950.webp Foto: Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Sinoć je mladić ubio osam i ranio 14 osoba nakon što je ispalio rafale iz automobila u pokretu. Pucao na tri lokacije u selu Dubona, nakon čega je počeo da beži.

Potraga za njim trajala je od sinoć. Na terenu je bilo više od 600 pripadnika specijalnih jednica, a tokom noći čuli su se helikopteri koji su nadletali područje. Nakon više od osam sati potrage masovni ubica je uhapšen.

Prema nezvaničnim saznanjima sa terena, pucnjava je počela nakon svađe u školskom dvorištu, nakon čega je osumnjičeni otišao po pušku kući i krenuo da puca.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju javnosti povodom ovog stravičnog zločina izneo i dosad nepoznate detalje kad je reč o njegovom jutrošnjem hapšenju.

"Terorista iz Mladenovca rekao je da je motiv za njegov noćašnji krvavi pir omalovažavanje. On u Srbiji nosi nosi majicu s Hitlerovim pozdravom i veliča Hitlera, đubre jedno, a kad su ga hapsili policajcima govorio: Poštovanje, poštovanje", rekao je predsednik.

Predsednik je dodao da ubica iz Mladenovca iznova i iznova ponavlja samo jednu reč - "omalovažavanje".

"To je govorio stotinu puta, na pitanje o motivima zločina", kazao je predsednik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()