Udes, udareno dete i beg sa mesta nesreće na Novom Beogradu: Vozaču i suvozaču audija određen pritvor

Dete je prevezeno u Urgentni centar sa teškim povredama

23.10.2024. 22:58
  • Podeli:
pritvor hapšenje policija mup rs-6409913e9ae63.webp Foto: MUP RS

Treći osnovni sud u Beogradu  danas je doneo rešenje kojim se okrivljenom M. M. određuje pritvor u trajanju do 30 dana pošto je na Novom Beogradu u ponedeljak uveče pod dejstvom alkohola izazvao saobraćajnu nesreću, a potom svojim automobilom udario u desetogodišnje dete i pobegao sa mesta nesreće.

Sud je odredio i do 30 dana pritvora suvozaču S. J. (2002) uhapšenom zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ''pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela''.

"Povodom predloga Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora prema uhapšenom M. M. (1990) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. stav 1. Krivičnog zakonika u vezi člana 289. stav 1. Krivičnog zakonika i krivično delo Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz člana 296. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika i prema uhapšenom S. J. (2002) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 333. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika i krivično delo krivično delo Nepružanje pomoći iz člana 127. stav 2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, o kojim predlozima je javnost već obaveštena, Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se okrivljenom M.M. i S.J. određuju pritvori u trajanju do 30 dana i to na osnovu člana 211. stav 1. tačka 1. Zakonika o krivičnom postupku'', navodi se pored ostalog u saopštenju suda.

U daljem toku krivičnog postupka javni tužilac će ispitati svedoke, doneti naredbe za saobraćajno-tehničko i medicinsko veštačenje i preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja na zakonu zasnovane odluke.

M. M. se sumnjiči da je upravljajući vozilom „audi“ pod dejstvom alkohola u organizmu (1,33 promila) u ponedeljak uveče oko 20.25 časova, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, najpre prošao na crveno svetlo semafora, izazvao saobraćajnu nezgodu sa putničkim vozilom udarivši u ovo vozilo, a potom udario i oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na razdelnom ostrvu pored semafora. 

Nakon toga M. M. i S. J. su pešice pobegli ali ii je policija brzo pronašla i uhapsila. 

Dete je prevezeno u Urgentni centar sa teškim povredama. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()