Hapšenje predsednika Bokserskog kluba Crvena zvezda: Miketić uhapšen sa 'Vračarcima'

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal tragaju za još najmanje 11 osoba

12.11.2022. 13:10
  • Podeli:
Vladan Miketić FB BSS-1668254993655.webp Foto: Facebook/Bokserski savez Srbije

U velikoj akciji BIA, SBPOK, I UKP u kojoj je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznate kao "Vračarci", uhapšen je i Vladan Miketić, predsednik Bokserskog kluba Crvena zvezda.

On je u avgustu 2021. godine izabran za predsednika Bokserskog kluba Crvena Zvezda, godinu dana je bio na čelu ovog kluba, a prema nezvaničnim informacijama večeras će biti saslušan.

"Velika mi je čast što sam izabran na ovu funkciju. Zahvalio bih se dosadašnjem predsedniku Zoranu Manojloviću na svemu što je uradio za klub do sada, kao i za svu pomoć pri preuzimanju kluba. Daću sve od sebe u ovom izazovu jer Crvena zvezda je veliko, slavno ime i zaslužuje da bude na samom vrhu u evropskom boksu. Ovo je sigurno najveći izazov u mojoj karijeri, ali verujem da možemo da vratimo Zvezdu u slavna vremena osamdesetih I privučemo što više mladih boksera", rekao je tada Miketić.

Takozvana "vračarska grupa" sumnjiči se za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca i za pet pokušaja ubistva.

Među uhapšenim saradnicima bliskog saradnika kavačkog klana Nikole Vušovića su i njegova desna ruka Luka Cerović, kao i bivši muž starlete Tamare Đurić, Nikola Kačarević.

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal tragaju za još najmanje 11 osoba koje su u bekstvu, a sumnjiče se da su povezani za ogrankom Vušovićevog kavačkog klana. 

Sumnja se da se Vušović kao i većina njegovih saradnika koji nisu u Srbiji skrivaju u Španiji i Dominikanskoj Republici.

"Među odbeglim članovima kriminalne grupe za kojima se traga je i Nikola Filipović, sin Božidara Filipovića, zvanog Boža Crnogorac. Božidaru Filipoviću, inače je izrečena mera zabrane boravka u Srbiji", otkriva sagovornik Kurira.

Ova organizovana kriminalna grupa je vršila krivična dela na teritoriji Beograda kao poseban deo kavačke kriminalne grupe kojom rukovode Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()