Uhapšena majka pretučene devojčice: Oglasili se tužilaštvo i Centar za socijalni rad

Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kom se vidi i čuje kako žena šamara, vuče i tuče malu devojčicu, nakon čega je bacila na pod i nastavila da je šamara.

27.10.2022. 13:49
  • Podeli:
lisice_MUP-1665487204407.webp Foto: MUP

Majci pretučene devojčice S.Đ. (27) je određeno zadržavanje od 48 sati nakon što je uhapšena po poternici koja je raspisana za njom.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, ona se tereti za nasilje u porodici.

Na predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva za majkom je bila raspisana poternica. 

Kako stoji u saopštenju tužilaštva, odmah nakon saznanja za video-snimak na kojem se vidi kako majka tuče uplakano dete, po nalogu Koordinatora za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sazvalo je vanredni sastanak Grupe za koordinaciju i preduzelo sve mere u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim događajem i zaštite maloletnog deteta.

Dva maloletna deteta su pregledali lekari tokom noći, nakon čega su izmeštena iz porodice u odgovarajuću ustanovu socijalne zastite.

O ovom slučaju oglasio se i Gradski centar za socijalni rad u Beogradu.

"Gradski centar za socijalni rad u Beogradu Beogradu je po saznanju za nasilje nad decom u nevedenoj porodici u saradnji sa policijom i tužilaštvom preduzeo i sproveo urgentne i neophodne mere iz svoje nadležnosti u cilju zaštite i zbrinjavanja dece iz porodice koji ste naveli u dopisu. U skladu sa procenom i zakonskim ovlašćenjima organa starateljstva maloletna deca su izdvojena iz porodice i nakon zdravstvenog pregleda zbrinuta u ustanovu socijalne zaštite", navedeno je u saopštenju CZSR.

Podsetimo, na društvenim mrežama je objavljen snimak na kom se vidi i čuje kako žena šamara, vuče i tuče malu devojčicu, nakon čega je bacila na pod i nastavila da je šamara.

Snimak izuzetno uznemirujuće sadržine možete pogledati klikom ovde.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()