Uhapšena narko-grupa u Beogradu: Srbi švercovali drogu iz Južne Amerike

Od 2020. do 2021. godine "pebacili" više od 300 kila

21.09.2023. 13:48
  • Podeli:
policija mup srbije-64fb6df8d6a19.webp Foto: MUP Srbije

Narko-grupa čiji su pripadnici Ž. B., A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. uhapšena je po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskom Upravom za Grad Beograd, Upravom kriminalističke policije i Bezbednosno-informativnom agencijom danas u Beogradu nakon višemesečnog operativnog rada uhapšeno zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela zbog šverca narkotika.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi te da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()