Uhapšeni osumnjičeni za više pljački na auto-putu Beograd-Niš: Strancima otimali novac i telefone

Policija ih je uhapsila na naplatnoj stanici "Koševi", na deonici za Kruševac

25.08.2024. 13:22
  • Podeli:
hapšenje-66cb13732915e.webp Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

D. Ž. iz Kruševca i S. S, te M. V. iz Kraljeva uhapšeni su zbog sumnje da su opljačkali više stranaca na auto-putu Beograd-Niš, kod Smedereva i Jagodine. Sumnjiče se da su nemačkom državljaninu probušili gumu i ukrali torbu sa ličnim stvarima. Grku i Bugarki su, kako se sumnja, razbili staklo i oduzeli torbu sa 600 evra, platnim karticama i mobilnim telefonima. U akciji hapšenja učestvovalo skoro 100 patrola i 200 policajaca.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) uhapsili su D. Ž. iz Kruševca i S. S, te M. V. iz Kraljeva zbog osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela razbojništvo, teška krađa i teška krađa u pokušaju.

"Sumnjiče se da su na auto-putu Beograd-Niš, kod Smedereva, polomili zadnje staklo vozila u kom su spavali grčki državljanin i Bugarka i ukrali 600 evra, platne kartice i mobilne telefone", saopštila je policija.

Navodi se da su osumnjičeni potom nastavali kretanje auto-putem, u smeru ka Nišu, da bi kod Jagodine na parkingu izbušili gumu vozila čiji je vlasnik nemački državljanin i ukrali iz automobila torbu sa ličnim stvarima.

Policija ih je uhapsila na naplatnoj stanici "Koševi", na deonici za Kruševac.

"Sumnjiče se da su pružali otpor pri hapšenju zbog čega su lakše povređena trojica policajca, a oštećeno službeno vozilo i rampa na naplatnoj stanici, pa se terete i za krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i uništenje, te oštećenje tuđe stvari", kažu iz policije.

U vozilu osumnjičenih pronađeni su ukradeni predmeti, koji će biti vraćeni oštećenima.

Osumnjičenima je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Postoje osnovi sumnje da su D. Ž, S. S. i M. V. na auto-putu Beograd-Niš i Beograd-Čačak u vreme turističke sezone, kada veliki broj stranaca putuje kroz Srbiju, izvršili više krivičnih dela.

Tokom akcije bilo je angažovano 99 patrola sa 200 službenika područnih policijskih uprava iz Kraljeva, Kruševca, Jagodine, Čačka i Niša, Uprave saobraćajne policije, Uprave granične policije i Žandarmerije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()