Uložena žalba na presudu mladiću uhapšenom na Gazimestanu

Nedeljković je uhapšen za Vidovdan na Gazimestanu i nalazi se u zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

27.09.2022. 14:15
  • Podeli:
Nikola Nedeljković gazimestan twitter @FkczBelgrade-1664280892962.webp Foto: Twitter@FkczBelgrade

Jovana Filipović, branilac Nikole Nedeljkovića, uložila je žalbu Apelacionom sudu u Prištini na prvostepenu presudu Osnovnog suda od osam meseci zatvora zbog navodnog izazivanja etničke mržnje i netrpeljivosti.

Filipović je navela da je rok za razmatranje žalbe tri meseca, prenosi RTS.

U zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice

Nedeljković je uhapšen za Vidovdan na Gazimestanu i nalazi se u zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tri policajca su ga u svojstvu svedoka optužila da je tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu uzvikivao "Ubij Šiptara".

Sudija Osnovnog suda u Prištini Adnan Kamberi rekao je tokom saopštavanja presude da će u kaznu zatvora Nedeljkoviću biti uračunato vreme koje je već proveo u zatvoru od hapšenja, 28. juna.

Po navodima pisane presude, Nedeljkoviću, studentu iz Beograda, izriče se i kazna godine dana zabrane ulaska na KiM.

Filipović je po izricanju prvostepene presude 6. septembra izjavila da dokazi koje su izneli tužilac i svedoci, trojica policajaca, nisu relevantni, te da je simptomatično to što su skandiranje koje se Nedeljkoviću stavlja na teret samo oni čuli.

Smatra i da "optužnica nije potkrepljena apsolutno nijednim materijalnim dokazom".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()