Uroš Blažić priznao krivicu za masakr u selima Malo Orašje i Dubona: Evo šta je rekao

Advokat Stefan Stefanović, koji zastupa porodice, oglasio se za medije nakon suđenja

26.07.2024. 13:11
  • Podeli:
Tan2024-05-2311223599_1 uroš blažić foto strahinja aćimović-664f1ad51507d.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Suđenje Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine ubio devet osoba, a ranio više njih u selima Malo Orašje i Dubona, nastavljeno je danas u sudnici Okružnog zatvora u Beogradu. Blažić je na današnjem pripremnom ročištu priznao krivicu.

Advokat Stefan Stefanović, koji zastupa porodice, oglasio se za medije nakon suđenja.

„Nezvanično smo saznali da će biti u Palati pravde, ali je problem što tamo nema barijera između publike i okrivljenih, pa je to problem. Glavni pretres za 21. avgust, dokazi predloženi sada i moguća dopuna, okrivljeni se preliminarno izjasnili. Blažić u potpunosti krivicu priznao. Otac se izjasnio da nije kriv. Uroš Blažić je rekao da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i te noći“, kaže advokat Stefan Stefanović.

Podsetimo, Uroš Blažić optužen je da je 4. maja prošle godine u selima kod Mladenovca izvršio masakr i ubio devet osoba, dok je njih 14 ranio.

Inače, optuženom Blažiću preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, odnosno nije imao navršenu 21 godinu, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()