Veliki požar kod Aranđelovca: Nepristupačan teren otežava gašenje

U gašenju je angažovano 20 vatrogasaca-spasilaca

02.09.2024. 21:24
  • Podeli:
požar aranđelovac-66d610a3d3274.webp Foto: Instagram/Printscreen/arandjelovac.opstina

Veliki požar izbio je u selu Darosava kod Aranđelovca. Vatra je zahvatila ogromnu površinu nepristupačnog terena. Vatrogasci, JKP "Bukulja", dobrovoljci i meštani gase požar, pretpostavlja se, cele noći.

U selu Darosava u Opštini Aranđelovac izbio je požar, a kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) radi se o otvorenom prostoru i nepristupačnom terenu.

U gašenju je angažovano 20 vatrogasaca-spasilaca iz Aranđelovca, Topole i Kragujevca sa osam vatrogasnih vozila, kao i 10 pripadninka Dobrovoljnog vatrogasnog drušva Aranđelovac i Topola sa dva vozila.

Prema objavama na instagram profilu arandjelovac.opstina požar nije ugašen i gasiće se tokom noći.

U borbi protiv vatrene stihije.na nepristupačnom terenu u selu Darosava kod Aranđelovca nalaze se vatrogasne jedinice Aranđelovac, uz pomoć kolega iz susedne opštine, zaposlenih i mehanizacije JKP "Bukulja", predstavnika LU "Bukulja", kvadista i meštana, volontera. Požar je, stoji u objavi na instagram profilu opštine zahvatio ogromnu površinu.

Izgorela je ogromna površina šume i rastinja. Niko nije nastradao, a vatra je zaustavljena oko kuća u naselju Markovića u MZ Garaši. Ipak, vatra i dalje bukti velikim intezitetom ka uzvišenju Vagan u Mesnoj zajednici Darosava.

Sva raspoloživa mehanizacija JKP "Bukulja", Vatrogasne jedinice Aranđelovac i kolega iz drugih opština je na terenu, a prema informacijama koje imamo, požar će se gasiti čitave noći, zvanična je objava iz Opštine Aranđelovac, u kojoj se zahvaljuju svim dobrovoljcima i volonterima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()