Više javno tužilaštvo naložilo da se otkrije ko je ispisao grafit sa pretnjama smrću Vučiću

Grafiti su ispisani na jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu

01.03.2024. 15:11
  • Podeli:
vucic tanjug-659e9c9a989d6.webp Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dao je nalog nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu da identifikuje osobe koja su ispisala grafite sa pretnjama smrću predsedniku republike Aleksandru Vučiću, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Grafiti "Smrt Vučiću" ispisani su na jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu.

Pretnje da će se napasti na život predsednika Republike predstavlja poseban oblik krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 stav 3 Krivičnog zakonika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()