Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu za ubistvo Danke Ilić

Tužilaštvo traži doživotni zatvor za obojicu optuženih

24.09.2024. 08:53
  • Podeli:
danka ilić banjsko polje bor foto una mup-661014cd66b28.webp Foto: UNA/MUP

Više javno tužilaštvo u Zaječaru upravo je podiglo optužnicu protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića za teško ubistvo Danke Ilić (2) ) koje se dogodilo 26 marta ove godine.

Tužilaštvo traži doživotni zatvor za obojicu optuženih. Takođe, traži produženje pritvora. 

"Sva dokumentacija je predata Višem sudu u Zaječaru. Optužnica se temelji na njihovim priznanjima koja su validna jer su dati uz prisustvo njihovih advokata, iako su obojica kasnije sve negirali. Temelji se na mnogobrojnim dokazima koje smo sakupljali pola godine, počev od toga da su samo oni bili na mesto zločina, preko veštačenja kamera, izjave svedoka i drugih dokaza koje smo sakupili. Višem sudu je predata sva papirologija, oni će odlučiti o njihovoj kazni, a nadamo se da će obojicu proglasiti krivim za teško ubistvo", saznaje Kurir nezvanično u tužilaštvu.

Višem sudu je predato na desetine i desetine pisanih svedočenja, izjava, priznanja i negiranja optuženih, veštačenja automobila, kamera. Zadnju reč daće sud.

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić  iz Bora nestala je u selu Banjsko Polje kod Bora pre šest meseci i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je istragom utvrdila da je ona ubijena i za to ubistvo osumnjičeni su D.D. (50) iz sela Zlot i S.J. (50) iz sela Luka, radnici JKP "Vodovod" u Boru. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()