Vlasniku novosadske turističke agencije određen kućni pritvor

Imaće elektronski nadzor

11.08.2023. 20:45
  • Podeli:
novi sad petrovaradin pixabay-6476ecdb811ab.webp Foto: Pixabay

Nakon saslušanja vlasnika turističke agencije City travel iz Novog Sada Gorana Pašića, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora, saznaje "Blic".

Kako nam je potvrđeno iz Osnovnog suda u Novom Sadu, osumnjičenom je izrečena mera zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom (kućni pritvor), zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično delo prevare, na štetu većeg broja lica, u dužem vremenskom periodu, u kontinuitetu, te imajući u vidu visinu pribavljene protivpravne imovinske koristi.

"Izrečena mera zabrane napuštanja stana može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja osumnjičenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, a po donetom rešenju do 11.11.2023. godine, kada sud po službenoj dužnosti ispituje da li je dalje trajanje mere opravdano. Protiv donetog rešenja stranke u postupku imaju pravo žalbe vanpretresnom veću ovog suda", navedeno je u odgovoru za "Blic".

Tužilaštvo tražilo pritvor

"Osnovno javno tužilaštvo je u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, nakon svih utvrđenih činjenica i okolnosti, te prikupljanja svih dokaza, naložilo lišenje slobode vlasnika agencije G.P., zbog produženog krivičnog dela prevare iz člana 208 stav 4 u vezi stava 1 i člana 61 Krivičnog Zakonika. Nakon što je osumnjičeni G.P. dana 11.08.2023. godine saslušan u prostorijama Osnovnog javnog tužilaštva, protiv istog je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu podnet predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, na osnovu člana 498 stav 1 Zakonika o krivičnom postupku u vezi sa članom 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku. Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu će nastaviti da preduzima dokazne radnje, u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka",  rečeno je za "Blic" iz Osnovnog javnog tužilaštva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()