Voz usmrtio medveda na pruzi Beograd-Bar

Medved koji je nastradao nije imao ogrlicu i njegovo kretanje se nije pratilo

19.09.2022. 12:57
  • Podeli:
mrki medved_pixabay-1663585045581.webp Foto: Pixabay

Na pruzi Beograd-Bar jutros je došlo do nesreće kada je voz, koji je išao iz pravca Srbije ka Crnoj Gori, na deonici pruge između Kolovrata i Brodareva u mestu Lučice, udario i usmrtio medveda koji se nalazio na pruzi između šina.

Stanovnici Lučica i ostalih podjadovničkih sela neretko se sreću sa medvedima, čak i u blizini svojih imanja, ali je ovo prvi slučaj da je jedan i poginuo na pruzi koja prolazi tim predelom.

Medved koji je nastradao nije imao ogrlicu i njegovo kretanje se nije pratilo.

Inače, udruženje građana „Jadovnik oaza netaknute prirode”, već godinama se brine o divljim životinjama, a markirali su i dva mrka medveda, čije se aktivnosti prate putem GPRS-a.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()