Zakazan nastavak suđenja Belivukovoj grupi

Organizovanoj kriminlanog grupi se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje

01.06.2023. 09:50
  • Podeli:
Veljko Belivuk_hapšenje_Foto Profimedia-63d3ca92f3248.webp Foto: Profimedia

U Specijalnom sudu u Beogradu za 20.jun zakazan je nastavak suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Suđenje je osim za 20. jun zakazano i za 22, 27, 28, 29. i 30 . jun, kao i za 5. i 6. jul, 28,29. i 31. avgust i 1.septembar.

Branioci optuženih su na suđenju početkom maja tražili izuzeće predsednika Višeg suda u Beogradu, koji je Apelacioni sud odbacio s obzirom da Aleksandar Stepanović više nije predsednik tog suda.

Tražili su izuzeće sudskog veća i tužilaca koji postupaju u ovom predmetu, kao i Glavnog tužioca za organizovani kriminal. 

Svi zahtevi su odbijeni, a kako je obrazložio Apelacioni sud odbijeni su jer razlozi koji su istaknuti ne predstavlljaju razoge za izuzeće već se odnose na upravljanje postupkom. 

Na prethodnom suđenju izlaganja su završili svi okrivljeni-saradnici i trebalo bi da počnu svedoci sa iskazima. 

Organizovanoj kriminlanog grupi se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()