Žandarmi u Loznici: Nivo bezbednosti podignut na najviši stepen, u toku potraga za ubicom policajca

Trenutno Više javno tužilaštvo u Šapcu vrši uviđaj na licu mesta

18.07.2024. 12:06
  • Podeli:
žandarmerija, žandarmi - 10 jul 2020 - Dragan Gojic ATAImages-6698e9b25107e.webp Foto: Dragan Gojic/ATAImages

Na pripadnike saobraćajne policije sinoć je ispaljeno nekoliko hitaca tokom rutinske kontrole taksi vozila u Loznici. U taksi vozilu nalazili su se strani državljani, koji su pucali na saobraćajnu policiju. Tom prilikom ubijen je jedan policajac - Nikola Krsmanović, dok je drugi - Vjekoslav Ilić, ranjen i nalazi se u stabilnom stanju u lozničkoj bolnici.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Artan Hajrizi (1991) i nemačka lična karta. Trenutno Više javno tužilaštvo u Šapcu vrši uviđaj na licu mesta - Artan je za sada u bekstvu i policija intezivno traga za njim. 

"Za H. M, koji je vozio automobil, određeno je zadržavanje od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi", naveo je za Kurir javni tužilac Slavoljub Petković.

U međuvremenu su i pripadnici Žandarmerije stigli su u Loznicu i uključili su se u potragu za osumnjičenim Hajrizijem Artanom. U Loznici je podignut najviši stepen bezbednosti i sve raspoložive policijske snage nalaze se na terenu, a u potragu se uključila i rečna policija.

Mediji su saznali i da je osumnjičeni Artan rođeni je brat Fatona Hajrizija, koji je nedavno - 6. jula, pobegao iz zatvora u Smrekovici, na Kosovu i Metohiji. Sam Arton je na društvenim mrežama objavljivao fotografije sa zastavama terorističke UČK (OVK) i likom Hašima Tačija, kao i fotografiju pored velikog postera sa likom ozloglašenog teroriste Adema Jašarija.

Njegov brat Faton je osuđen za ubistvo ruskog vojnika, pripadnika Kfora, pre dve decenije kod Drenice, a iz zatvora je bežao čak devet puta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()