Zaplenjene elektronske cigarete vredne 17.000 evra

Do okončanja postupka protiv vozača, osim otkrivenih cigreta, odzet je i kombi u kome su se nalazile procenjena na oko 36.000 evra

16.11.2022. 15:57
  • Podeli:
e-cigarette-g24a75d7d3_1920 elektronske cigarete Pixabay-1665142814816.webp Foto: Pixabay

Carinici su na području Subotice, tokom dubinske kontrole, zaplenili tovar sa više od 5.000 elektronskih cigareta, vredan oko 17.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Carinici su u utorak na jednom parikigu u Subotici zatekli kombi stranih registarskih oznaka do vrha napunjeno kartonskim kutijama.

Vozač je pokazao samo fakturu za 53 pakovanja elektronskih cigareta kupljenih u Češkoj po ceni od 16.779 evra, ali ne i neophodnu carinsku deklaraciju.

Istovarom i detaljnom kontrolom, utvrđeno je da se u kartonskim kutijama nalazi po 10 pakovanja od po 10 komada elektronskih cigareta raznih robnih marki.

Kako vrednost krijumčarene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom, pokrenutog protiv vozača, zadržan je i kombi, čija je vrednost procenjena na oko 36.000 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()