Zaštitnik građana pokrenuo postupak o radu MUP-a zbog napada na Prajd info centar

Nepoznata osoba je 7. januara, oko 16 časova, napala Prajd info centar i polomila izlog

10.01.2024. 10:32
  • Podeli:
prajd info centar instagram belgradepride-659afc87d03e8.webp Foto: Instagram/PrintScreen/belgradepride

Na osnovu saznanja iz medija da je 7. januara maskirana osoba polomila izlog Prajd info centra u Beogradu, Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, policijske uprave za Beograd.

Zaštitnik građana je zatražio od MUP-a da mu se u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim okolnostima slučaja napada na Prajd info centar.

U saopštenju se navodi da Zaštitnik traži da mu se dostavi i informacija o tome koje mere je policija preduzimala u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se počinilac identifikovao, procesuirao i na odgovarajući način sankcionisao.

Nepoznata osoba je 7. januara, oko 16 časova, napala Prajd info centar i polomila izlog.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()