Zašto nije podignuta optužnica protiv ginekologa iz Sremske Mitrovice: Oglasilo se tužilaštvo

Lekar od juče na slobodi

25.07.2024. 14:29
  • Podeli:
marica mihajlović foto vladimir šporčič-65b2573e77585.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Vest da je šest meseci od privođenja, iz pritvora pušten ginekolog M. M. (44) iz Rume, koji je osumnjičen da je izvršio akušersko nasilje prilikom porođaja Marice Mihajlović, usled čega je nastupila smrt bebe, odjeknula je u javnosti pre nekoliko dana. Iz nadležnog Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici sada za "Blic" objašnjavaju zbog čega optužnica još nije podignuta.

"U ovom krivičnom predmetu je istraga u toku, imajući u vidu da nije završeno dopunsko sudskomedicinsko veštačenje, određeno naredbom VJT u Sremskoj Mitrovici", navedeno je u odgovoru.

Kako takođe dodaju, "istraga će biti završena kada javni tužilac nađe da je stanje stvari u istrazi dovoljno razjašnjeno", nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka.

Podsetimo, ovim povodom iz Višeg suda objasnili da je lekar M. M. nakon šest meseci provedenih u pritvoru pušten na slobodu jer nadležno tužilaštvo nije podiglo optužnicu, te nema zakonskog osnova da se drži u pritvoru.

Naime, lekar M.M. zaposlen u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici uhapšen je 20. januara nakon sumnje koju je u javnost iznela porodilja Marica Mihajlović (26) iz Šida, koja je ispričala da je zbog akušerskog nasilja koje je doživela prilikom porođaja, njena tek rođena beba preminula.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()