Završeno poligrafsko ispitivanje oca male Danke u policiji: Majka mogla samo na saslušanje

Majka i otac nestale Danke Ilić ispitani su oko svih pojedinosti i okolnosti pod kojim je došlo do nestanka njihovog deteta

27.03.2024. 12:56
  • Podeli:
danka ilic foto ivana ilic fb1-660408f74f9fa.webp Foto: Facebook/Ivana Ilic

Roditelji nestale devojčice Danke Ilić (2) odvedeni su jutros u policiju na saslušanje povodom nestanka njihove dvogodišnje ćerke kojoj se izgubio svaki trag juče u 13 sati u Banjskom polju kod Bora.

Majka i otac nestale Danke Ilić ispitani su oko svih pojedinosti i okolnosti pod kojim je došlo do nestanka njihovog deteta. Otac je nakon regularnog saslušanja podvrgnut i poligrafskom ispitivanju, dok majka nije, jer je u drugom stanju.

"Policija proverava privatni život i kontakte članova porodice nestale Danke Ilić. Ne isključuju nijednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita", kaže izvor "Blica".

Reč je o standardnoj proceduri u ovakvim slučajevima, a sve kako bi se detaljno istražile sve okolnosti događaja i prikupile relevantne informacije.

Milan Ilić, deka devojčice, je u svojoj izjavi, prvoj od kada je Danka Ilić nestala, govorio o potrazi za unukom, kao i o njoj, njenom karakteru i koliko je privžen unuci. 

"Mi još uvek ništa ne znamo. Meni su rekli da sedim u kolima i čekam. Ne mogu da priđem gore. Stalno gledam televiziju, čitam vesti. Čekam sve kao i svi. Policija radi svoj posao. Tu su svi. Nadam se da će je što pre pronaći i da će sve biti dobro", kaže deka Danke Ilić za Blic.

Foto: Facebook/Ivana Ilić

On se osvrnuo i na trenutak kada je saznao da je Danka Ilić nestala.

"Supruga mog sina je bila sa decom u pojati svog oca. On je mene pozvao. Tako smo saznali. Sada se borimo kako možemo, šta možemo. Danka je zlatno dete, mirno, ćutljivo, dobro dete koje može da priđe svakome, neće da odbije, ne drči se", rekao je deka.

Potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2) traje već celi dan. Na licu mesta je veliki broj policije, psi tragači, ali i građani koji samoinicijativno pretražuju šume i sav predeo oko nje.

Potraga nije prestajala ni tokom noći 

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj devojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja.

Foto: MUP Srbije

Dete na sebi ima ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali još uvek ne priča.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()