Zbog ubistva žene u Somboru Zaštitnik građana pokrenuo proveru nadležnih službi

Zaštitnik građana je od MUP-a zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave

27.03.2024. 16:58
  • Podeli:
policija srbija mup srbije-6537a00a2bc17.webp Foto: MUP RS

Zaštitnik građana pokrenuo je danas postupak zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa u slučaju partnerskog nasilja koje je jutros počinjeno u porodičnoj kući u okolini Sombora. 

Kako se navodi u saopštenju Zaštitnika građana, postupak je pokrenut na sopstvenu inicijativu, na osnovu saznanja iz medija da je u mestu Stapar kod Sombora muž ubio suprugu, a zatim izvršio samoubistvo.

Zaštitnik građana je od Ministarstva unutrašnjih poslova zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave, o aktivnostima policijskih službenika i ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad Sombor, kao i sa tužilaštvom po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja.

Od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Zaštitnik građana traži da u istom roku izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Sombor, a naročito u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje u toj porodici i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()