Ziđin: U nezgodi u rudniku Jama' povređen kineski radnik

Radnik je tokom miniranja, najverovatnije zbog greške u komunikaciji, ostao u izvoznoj korpi na koju se obrušila manja stenska masa

09.10.2022. 14:10
  • Podeli:
rudnik_pixabay-1664293031764.webp Foto: Ilustracija / Pixabay

Jedan kineski radnik povređen je noćas oko dva sata u rudniku "Jama" kada se, tokom miniranja, na njega obrušila manja stenska masa, saopštila je kompanija Ziđin Bor Koper.

"Radnik je tokom miniranja u ventilacionom oknu, najverovatnije zbog greške u komunikaciji, ostao u izvoznoj korpi na koju se obrušila manja stenska masa", navodi Ziđin.

"Kineski radnik odmah je prevezen u bolnicu. Istraga je u toku, a njome treba da budu rasvetljene sve okolnosti pod kojima se ovaj nemili događaj desio", saopštila je kompanija.

Do povređivanja je došlo kod ventilacionog okna broj tri u sastavu rudnika "Jama", gde podzemne radove izvodi kineska podizvođačka firma "JCHX".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()