KFOR završio vežbu "Bronzana sablja 2024" na KiM

Dodaje se da završetak vežbe predstavlja značajno dostignuće u stalnim naporima KFOR-a da održi bezbedno okruženje za sve zajednice na Kosmetu

03.04.2024. 16:10
  • Podeli:
KFOR_Zvečan_Foto Profimedia-647ca3cc3298a.webp Foto: Profimedia

Regionalna komanda Zapad misije KFOR-a završila je danas vežbu "Bronzana sablja 2024" održanu u kampu "Vilađo Italija" koja je imala za cilj procenu operativne spremnosti jedinica i testiranje procedura za brzo raspoređivanje.

"Vežba pod nazivom 'Bronzana sablja 2024' predstavljala je niz zajedničkih aktivnosti na upravljanju krizama i održavanju javne bezbednosti koje su sproveli različiti nacionalni kontingenti dodeljeni KFOR-u. To je uključivalo kontrolu nereda, uklanjanje prepreka na putu, helikoptersku medicinsku evakuaciju, evakuaciju zgrada i raspoređivanje trupa", navodi se u saopštenju KFOR-a.

Dodaje se da završetak vežbe predstavlja značajno dostignuće u stalnim naporima KFOR-a da održi bezbedno okruženje za sve zajednice na KiM.

"Posvećenost i profesionalizam koji su pokazali svi učesnici odražavaju našu čvrstu posvećenost da doprinesemo trajnoj bezbednosti širom Kosova", rekao je komandant misije KFOR-a general-major Ozkan Ulutaš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()