"Da bude stabilnije": Pripadnici savezničkih snaga za reagovanje posetili južnu srpsku pokrajinu

KFOR je 30. septembra saopštio da će NATO do 16. oktobra rasporediti oko 200 pripadnika novoformiranih ARF na Zapadni Balkan

06.10.2024. 10:06
  • Podeli:
KFOR_Zvečan_Foto Profimedia-647ca3cc3298a.webp Foto: Profimedia

Pripadnici Savezničkih snaga za reagovanje (ARF) bili su u subotu na severu AP KiM sa pripadnicima KFOR-a, a iz KFOR-a je saopšteno da su ARF spremne da doprinesu dugogodišnjim naporima NATO-a za stabilnost širom Zapadnog Balkana.

"Visoki oficiri štaba NATO za brzo raspoređivanje korpusa u Italiji NRDCITA bili na severu Kosova sa osobljem Regionalne komande Istok misije KFOR koju predvodi NATO", navedeno je u saopštenju KFOR-a na Fejsbuku.

Dodaje se da je osoblje ARF-a trenutno raspoređeno na AP Kosovo i Metohija i u Severnoj Makedoniji, do sredine oktobra i da sprovode različite aktivnosti obuke da identifikuju zahteve logističke, infrastrukturne i operativne podrške u slučaju značajnog povećanja prisustva KFOR-a.

Na objavljenim fotografijama vide se pripadnici ARF-a, između ostalog, na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici. 

KFOR je 30. septembra saopštio da će NATO do 16. oktobra rasporediti oko 200 pripadnika novoformiranih Savezničkih snaga za reagovanje (ARF) na Zapadni Balkan, kako bi započeli s treninzima i bili spremni da pomognu pripadnicima KFOR-a.

Navedeno je da raspoređivanje snaga ARF-a šalje jasnu poruku rešenosti NATO-a da očuva mir i stabilnost u regionu i govori o spremnosti Alijanse da brzo reaguje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()