Da li će Srbi učestvovati: U petak počinje popis na Kosovu i Metohiji

Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, na KiM je živelo 1,7 miliona stanovnika, bez stanovnika četiri opštine na severu

03.04.2024. 14:09
  • Podeli:
pixabay-popis-stanovnistva.jpg Foto: Pixabay

Na Kosovu i Metohiji u petak, 5. aprila počeće popis stanovništva u okviru koga će se prikupljati podaci o broju stanovnika, socijalnim i društvenim uslovima života.

Popis će trajati do 17. maja, a popisivači u južnoj srpskoj pokrajini radiće i vikendom kada su građani kod kuće.

Hazbije Ćerići iz Agencije za statistiku u Prištini rekao je da će preliminarni rezultati popisa biti objavljeni tri meseca od okončanja procesa, prenosi Koha.

Prema poslednjem popisu koji je obavljen 2011. godine na Kosovu i Metohiji živelo je 1,7 miliona stanovnika, pri čemu popis nije sproveden u četiri opštine na severu, a u ostalim opštinama Srbi su samo delimično učestvovali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()